Uluslararasılaşmada Önemli Başarı: Erasmus+ KA220 Projesi Kabul Edildi

Koordinatörlüğünü üniversitemizin üstlendiği ADYÜ Teknokent, Gürcistan European Universitesi, İtalya Scuola Paritaria Dell’Infanza ve Brasov Casuta Bucurieri ortaklığında geliştirilen Erasmus+ KA220 kapsamında fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aygen KOÇ KOCA’nın yazdığı “Math Magic in Motion (3M): Culturally and Historically Responsive Adventures for Preschool Explorers” adlı proje kabul edilmiştir. Projede fakültemiz Okul Öncesi Eğitimi ABD öğretim üyelerinden Dr. Öğrt. Üyesi Vahide Yiğit Gençten ve Dr. Öğrt. Üyesi Rabia Özen Uyar ile Arkansas Üniversitesi Childhood Education bölümü öğretim üyelerinden Mehmet Gültekin araştırmacı olarak yer almaktadır. 250.000 Avro bütçeli projenin Ağustos 2026’ya kadar tamamlanması planlanmaktadır. 


Yürütücülüğünü Doç. Dr. Aygen KOÇ KOCA’nın üstlendiği projenin öncelikli hedefi, okul öncesi dönem öğrencileri için matematiğin daha ilgi çekici ve eğlenceli bir deneyim haline getirilmesidir. Projede mevcut matematik eğitimi programlarını eğlenceli ve etkileşimli unsurlar içerecek şekilde revize ederek eğitimcilerin mesleki gelişimlerini destekleyici, eşitliği ve çok kültürlülüğü teşvik eden kapsayıcı öğretim materyalleri geliştirmek amaçlanmıştır. Böylece üye ülkeler genelinde erken çocukluk döneminde matematik eğitimine yönelik standartlaştırılmış ve geliştirilmiş bir yaklaşıma katkıda bulunarak AB okul öncesi eğitim standartlarına uyum sağlayan kapsamlı bir içerikle eğitimin kalitesini arttırmak hedeflenmiştir.

Projeleriyle fakültemizin ulusallaştırılmasına destek olan akademisyenlerimize teşekkür eder, başarılar dileriz.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.