TÜBİTAK Bilim Söyleşileri

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Serbay Duran, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından başlatılan “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri” projesi kapsamında, Malatya'da Şehit Mustafa Kaya Ortaokulu ile Yalçın Koreş Ortaokulu ve Adıyaman Besni'de Üçgöz Ortaokulu'nda “Yapay Zeka ve Biz” konulu üç ayrı konferans vermiştir. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler ve fakültemiz ilköğretim matematik öğretmenliği bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen bu konferanslarda, Dr. Duran yapay zeka hakkında yapılan çalışmalar ve yapay zeka modelleri üzerine detaylı bilgiler sunmuştur. Konferanslar, öğrencilerin sorularının ardından, kurum yöneticileri tarafından TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal adına düzenlenen teşekkür belgelerinin akademisyenimize takdimiyle sona erdi.