"Yapay Zeka ve Biz"

Eğitim Fakültesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nden Doç. Dr. Serbay DURAN, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında 08 Mart 2024 Cuma günü Adıyaman Fuat Sezgin Ortaokulu’nda “Yapay Zeka ve Biz” konu başlıklı eğitim verdi. Öğrencilerin bilimsel farkındalığını artırmak ve yapay zekaya dayalı çalışmaların toplumun geniş kesimlerine yaymak amacıyla düzenlenen etkinlik, büyük ilgi gördü. Dr. Duran, yapay zeka konusunda öğrencilere rehberlik etti. Katılımcılar, yapay zekanın günlük hayatımızdaki etkilerini, gelecekteki potansiyel uygulamalarını ve teknolojinin ilerlemesindeki rolünü daha yakından keşfetme fırsatı buldular.