Atık Malzemelerden Yapılan Enstrümanlar ile Dezavantajlı Okullarda Müzik Dinletisi

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Yasemin KARATAŞ’ın yürüttüğü sınıf öğretmenliği bölümü müzik öğretimi dersi kapsamında atık malzemelerden çalgılar üretilmiş ve bu çalgılarla müzik uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmayla atık malzemelerin geri dönüştürülmesine dikkat çekmek ve dezavantajlı okullarda çalgı kullanımını artırmak için farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır. Dr. Yasemin KARATAŞ’ın kemanı eşliğinde öğrencilerimiz ile birlikte Adıyaman Namık Kemal İlkokulunda atık malzemelerden tasarlanmış çalgılar ile bir dinleti gerçekleştirilmiştir. Namık Kemal İlkokulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte birçok çocuk şarkısı seslendirilmiştir. Eğlenceli geçen bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.