GEZİ

SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARI GÖBEKLİTEPE, ŞANLIURFA ARKEOLOJİ MÜZESİ VE HALEPLİBAHÇE MOZAİK MÜZESİNİ ZİYARET ETTİLER

ADYÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programı 4. Sınıf öğretmen adayları Sanat ve Müze eğitimi dersi kapsamında Göbeklitepe, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi’niziyaret ettiler.

Ders sorumlusu Doç. Dr. Fatma TORUN eşliğinde gerçekleştirilen gezi sırasında öğretmen adayları müze eğitimi ile ilgili Gizli Objeyi Bul, Ne Soralım, Nesnelerin Dili gibibir takım etkinlikler gerçekleştirdiler.Doç. Dr. Fatma TORUN “Müze ve ören yerlerinintemel işlevlerinden birinin de eğitim olduğunu ve bu mekânlarıneğitimsüreci içerisinde öğrenme- öğretme etkinliklerinde çok yönlü veetkili öğrenme ortamı olarak kullanılmalarını sağlamak gerektiğini ifade etti. Bukapsamda daha önce de Adıyaman Müzesi ve Perre Antik Kenti’nde de benzer etkinlikler düzenlediklerini belirtti.”

Ayrıca geziye verdikleri destekten dolayı ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet TURGUT’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat AYDIN’a ve Genel Sekreter V. Doç. Dr. Aykut DÜNDAR’a teşekkür etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.