DAVRANIŞLARIN MATEMATİĞİ

ADYÜ’de “Davranışların Matematiği” paneli düzenlendi.

Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Serbay Duran’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Sarı, Fırat Üniversitesinden Doç. Dr. Asıf Yokuş ve Ardahan Üniversitesinden Doç. Dr. Hülya Durur konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak Prof. Dr. Murat Sarı konuşmasında davranışların matematiksel modellerini ortaya koyarak matematiğe farklı bir perspektiften bakış açısı sundu. İkinci olarak Doç. Dr. Hülya DURUR ise sunumunda Adıyaman ili için nüfus modelini göz önüne alarak modellerin uygulamadaki önemine vurgu yaptı. Son olarak ise Doç. Dr. Asıf YOKUŞ sunumunda uygulamalı matematikte önemli olan non lineer denklemlerin temsil ettiği davranışları bilgisayar programları yardımıyla görsel olarak sundu.