SANAT VE MÜZE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ

SANAT VE MÜZE EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ-I

ADYÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği programı öğrencileri Sanat ve Müze eğitimi dersi kapsamında hazırlamış oldukları etkinlikleri Adıyaman Müzesinde gerçekleştirdiler.

Doç. Dr. Fatma TORUN tarafından yürütülen etkinlikler Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirildi. Doç. Dr. Fatma TORUN “Müze ve ören yerlerinin doğal öğrenme ortamları olduğunu, bu mekânlarda yapılacak eğitim ile kültürel mirasa duyarlılık, tarih bilinci, yaratıcı düşünme, süreklilik ve değişimi algılama gibi birçok becerinin öğrencilere kazandırılabileceğini, bu açıdan bu ortamların etkin öğrenme ortamları olarak özellikle öğretmen eğitiminde kullandıklarını ifade etti.”

Öğrenciler bu eğitim kapsamında Adıyaman Müzesinde Eğitsel Oyunlar, Yaratıcı Drama, Nesne Bulma, Müze Bavulu Hazırlama gibi birçok yöntem ve teknikten yararlanarak hazırlamış oldukları etkinlikleri sergilediler. Etkinlikler seri olarak dönem sonuna kadar farklı mekan ve ören yerlerinde devam edecektir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.