Öğrencilerimiz Down Sendromlu Çocuklar Yararına Kermes Düzenledi

10.4.2014

Öğrencilerimiz Down Sendromlu Çocuklar Yararına Kermes Düzenledi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3-A sınıfı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Down Sendromlu çocuklar yararına kermes ve konser düzenledi.

Gençlik Meydanında gerçekleşen etkinliğe; AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet AYDIN, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Adıyaman eski Milletvekili Hüsrev KUTLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Niyazi KAHVECİ, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fatma COŞKUN yaptı. Konuşmasında, 21 Mart Dünya Down Sendrom Farkındalık Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten COŞKUN; “Down sendromlu çocuklar hepimizin çocukları. Onlar toplumumuzun özel çocukları. Onların yanında olduğumuzu, onların bizim için özel olduğunu onlara hissettirmeliyiz. Bu etkinliği düzenlememizde bizden hiçbir yardımı esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise, down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu vurgulayarak, sendromlu çocuklar için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. GÖNÜLLÜ, öğrencilerin düzenledikleri kermesle bu çocuklara katkı sağlamaya ve down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, duyarlılıklarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Halkoyunları gösterisinin de yapıldığı kermes sonrasında Grup Turnam bir müzik ziyafeti sundu. Öğrenciler seslendirilen şarkılara halay çekerek eşlik ettiler.

Görünütülenme Sayısı: 1913