Gönüllü Matematik Öğretmenliği Projesi

1.3.2016

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Emrullah ERDEM tarafından yürütülen gönüllü matematik eğitimi projesinden yansımalar.

Sn. ERDEM şu ifadeleri kullanmıştır: “Hep diyoruz üniversitenin açık bir sistem olarak halka yönelik olması gerektiğini. Bir de öğretmen yetiştiren Eğitim fakültelerinden bahsediyorsak bu sistemin işlerliği kaçınılmaz olmaktadır. Böyle bir amacı gerçekleştirmek için üniversitemiz eğitim fakültesi İlköğretim matematik öğretmenliği gönüllü 3.sınıf öğrencileriyle topluma hizmet uygulamaları kapsamında başlattığımız Üniversite-Milli Eğitim işbirliğinden uygulamasından yansımalar aşağıdaki görsellerde verilmiştir. Dezavantajlı bir kırsal bölgede bulunan Merkez’e bağlı Akpınar Köyü Ortaokulu öğrencilerinin matematik bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için öğrencilerimle (öğretmen adayları) dahil olduğumuz proje. Dönem boyunca her bir öğretmen adayımız 3'er öğrenciyle bizzat ilgilenerek matematik başarılarını arttırmaya çalışacaktır. Öğretmen adaylarımız geleneksel yöntemle birlikte somut materyaller, bilgisayar destekli uygulamalar, işbirlikli gruplarda tartışma ve muhakeme gerektiren açık uçlu problemler gibi yapılandırmacı yaklaşım yöntemleri sayesinde öğrencilere daha etkili ve kalıcı bir öğrenme imkânı sunacaklardır.”

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİM FAALİYETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEKLERİ ÖĞRENCİLERLE TANIŞMALARI

FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDAN BİR KARE

“Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ'nün topluma dönük bu tür faaliyetleri her zaman desteklediği bildirir, destekleri için teşekkür ederim. Ayrıca okul müdürü Sayın Hayrullah ERDEM'e gösterdiği özveriden dolayı ve değerli öğrencilerime katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.”

Görünütülenme Sayısı: 2024