Etkinlik

25.4.2014

Matematik Öğretmenliği Öğrencilerimizden Anlamlı Etkinlik

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, “Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi” kapsamında sosyal ve eğitsel yönden desteğe ihtiyaç duyan yaklaşık 70 ortaokul öğrencisi ile Üniversitemizde toplu bir etkinlik düzenledi.

Gerçekleşen etkinlik sayesinde Adıyaman’ın çeşitli ortaokullarında okuyan öğrenciler hem Adıyaman Üniversitesi’ni tanıma hem de satranç, pinpon, futbol, voleybol, basketbol, bisiklete binme gibi etkinlikleri yapma fırsatı buldu.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan dersin hocası Doç. Dr. Ramazan GÜRBÜZ; öğretmenlik mesleğinin sadece öğrencilere bilgi vermekten ibaret olmadığını belirterek öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin mesleklerini icra ederken öğrencilerin zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine de katkı sunmaları gerektiğini vurguladı. Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi çerçevesinde sosyal ve eğitsel yönden desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere dönem boyunca destek olduklarını ve bugün gerçekleşen etkinliğin de bu desteğin bir parçası olduğunu kaydeden GÜRBÜZ, hayat yarışında daha fazla desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere bir nebze olsun yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi ve desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’ye teşekkür etti.