Demokrasi Koridoru Sergisi

12.4.2014

Demokrasi Koridoru Sergisi

Avrupa Birliği (AB) ve ülkemiz tarafından desteklenen ve üniversitemizin ortağı olduğu Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Eğitimi Hibe Programı kapsamında yürütülen “Demokrasi Koridoru” projesi ürünleri proje ortağı Biraralık Ortaokulu’nda kalıcı olarak sergilenmeye başlandı. Serginin açılışına Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin ARIBAŞ, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Proje Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Yasin DOĞAN, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım ÇOBAN, Proje Koordinatörü Baykal DENİZ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sergide Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin hazırladığı materyal, afiş, poster ve karikatürler sergilendi. Demokrasi treni, resmin iki yüzü, vergi döngüsü ve çocuk hakları albümü gibi bölümlerden oluşan sergide yaklaşık 130 parça ürün sergileniyor. Ayrıca öğrenciler giydiği kostümlerle Fatih Sultan Mehmet, Benazir BUTTO, Mahatma GANHDİ temsili olarak canlandırılarak çıkardığı kanunlar ve verdikleri özgürlük mücadeleleri anlatıldı.  Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide resmin iki yüzü bölümü en çok ilgi çeken bölüm oldu.

Serginin açılmasının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler sergilenen materyalleri inceledi.