“Adıyaman Üniversitesi I. Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu” Sona Erdi

5.4.2014

“Adıyaman Üniversitesi I. Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu” Sona Erdi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Adıyaman Üniversitesi I. Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu” sona erdi. 2 gün süren ve çok sayıda akademisyenin katıldığı sempozyumda 17’si poster olmak üzere toplamda 95 bildiri sunuldu.

19 oturumdan oluşan ve her bir oturumda 4 bildirinin sunulduğu Sempozyum sunuları Üniversitemizin, Vehbi Koç, Fen Edebiyat Fakültesi ve Rektörlük Konferans Salonunda 03-04 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Böylece Üniversitemizde ilk defa 3 farklı salonda eş zamanlı olarak bilimsel bir toplantı yapıldı.

Fen, sosyal, eğitim ve sağlık bilimleri alanlarının güncel popüler konularının değerlendirildiği ayrıca sanatsal ve kültürel faaliyetlerin bilim dünyasının dikkatine sunulduğu sempozyumda Adıyaman’a yönelik proje konuları başta olmak üzere; fizik, kimya, biyoloji, arkeoloji, sanat tarihi, tarih, coğrafya, eğitim ve kültür, edebiyat ve halk bilimi, sosyoloji, sağlık, kültürel jeoloji, mimarlık, teoloji, turizm, tarım ve hayvancılık, ekonomi, bölgesel kalkınma, doğal çevre ve bitki kültürü, kentleşme, medya ve iletişim konuları Üniversitemiz akademik personeli tarafından gerçekleştirilen bildirili oturumlar, paneller ve sunumlarda ele alındı.

Sempozyumun birinci gününde Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan “Demokrasi Koridoru ile İlk Okuma ve Yazma Öğretim Materyali Sergileri” Vehbi Koç Konferans Salonu Fuayesinde açık kaldı. Birinci gün MYO Uygulama Otelinde gerçekleşen kokteyl ile tamamlandı. İkinci gün Meslek Yüksekokulu Fuayesinde El Sanatları Bölümü tarafından uygulamalı el sanatları (workshop) çalışması yapılırken Güzel Sanatlar Fakültesinde de “Büşra Kuruçay Resim Sergisi” sempozyum katılımcıları ile buluştu.

Kapanış toplantısında Sempozyum programını değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Üniversitemizin Adıyaman’ın gelişiminde ve yerel problemlerin çözülmesinde etkin bir rol üstlenebilmesinin Fen, Sosyal, Eğitim ve Sağlık bilimleri, alanında ürettiği bilgiyi toplumun yaşantısına yansıtabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Bu bağlamda Adıyaman Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Sempozyumu’nun önemli bir değer olduğunu ifade eden Prof. Dr. GÖNÜLLÜ, Üniversitemizin kendi iç dinamiklerinden oluşturulan Sempozyumun oldukça başarılı geçtiğini kaydetti ve sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile emeği geçen herkese teşekkür etti.