Formasyon 2017-2018 Güz Dönemi Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemleri

9.11.2017

Kayıt İşlemleri

2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kesin Kayıt Hakkı Kazanan adayların sonuçları aşağıda belirtilmiştir. Buna göre Kesin Kayıt Hakkı kazanan adayların 13-24 Kasım 2017 tarihleri arasında mesai günleri ve saatleri içerisinde,

Okuyanlar için;

- Onaylı Öğrenci Belgesi

- Onaylı Transkript Belgesi

- Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

- Halk Bankası TR 6200 0120 0918 1000 0500 0085 Iban nolu hesaba Formasyon 1. taksit  (1.027,00 TL) ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Adayların ücretlerini yatırırken Dekontun açıklamalar kısmına adı, soyadı ve T.C. Kimlik No ibarelerini mutlaka yazdırmaları gerekmektedir.)

- 1 adet vesikalık fotoğraf

Not : Öğrencilerin, Öğrenci belgesi ve transkript belgesini kendi üniversitelerinden onaylı veya e-imzalı olarak getirmeleri gerekir.

KESİN KAYIT HAKKI KAZANANLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

KAYIT HAKKI KAZANAMAYANLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

EKSİK BAŞVURU YAPANLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Mezunlar için;

- Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi, (Yurtdışındaki üniversitelerden yükseköğretim kurumlarından mezun olanların diplomalarının denkliği, kayıt sırasında belgelendirilmelidir)

- Transkript Belgesi

- Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslını ibraz etmek kaydıyla)

- Halk Bankası TR 6200 0120 0918 1000 0500 0085 Iban nolu hesaba Formasyon 1. taksit  (1.027,00 TL) ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, (Adayların ücretlerini yatırıken Dekontun açıklamalar kısmına adı, soyadı ve T.C. Kimlik no ibarelerini mutlaka yazdırmaları gerekmektedir.)

- 1 adet vesikalık fotoğraf

Not : Mezunların, Lisans Diploması veya mezuniyet belgesi ve transkript belgesinin aslı ile birlikte fotokopisini kayıt esnasında getirmeleri gerekir.

Not : Başvuru esnasında yanlış bilgi beyanında bulunan adayların kesin kayıt işlemleri iptal edilecektir.

Kesin kayıt hakkı kazan adaylar, Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimine şahsen ya da noter vekaletiyle yetkili kıldığı kişiler aracılığıyla kesin kayıt yapabilirler. Posta veya faksla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

• Kesin kayıt yapıldıktan sonra herhangi bir nedenden dolayı ayrılmak isteyenlerin ücret iadesi yapılmayacaktır.

Muafiyet İşlemleri

a) Programa başlayanlar, 13 – 24 Kasım 2017 tarihleri arasında, yükseköğretim kurumlarında Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında daha önce alıp başarılı oldukları derslerden muaf olmak için Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimi’ne şahsen başvuruda bulunabilirler. Bu tarihlerden sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Muaf olunan dersler için ücret iadesi yapılmaz.

- Muafiyet başvurusunda bulunmak isteyen öğrencilerin Not Durum (Transkript) Belgesi ve ders içeriklerini getirmeleri gerekmektedir.

b) Özel Öğretim Kurumlarında veya MEB’e bağlı okullarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında sözleşmeli öğretmenlik veya Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulabilir. Muafiyet için İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınan ve görev sürelerinin belirtildiği resmi bir yazı ile başvuruda bulunabilirler.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Dersleri

Birinci Dönem Dersleri